01-11-2010

Expositie "Licht voor het donker" in Theatercafé & restaurant Waterfront

Van 5 november t/m 5 december 2010 is de expositie ‘Licht voor het donker’ van beeldend kunstenaar Annebel Huijboom (1989) te zien in Theatercafé & restaurant Waterfront. Annebel studeert momenteel aan de Academie voor Beeldende kunst en vormgeving in Amsterdam.

In het werk dat te zien is in de expositie staat de ruimte in combinatie met licht centraal. De eerste serie is gemaakt in het Joods Historisch museum in Berlijn. De inspiratie was de architect van het gebouw, Daniel Libeskind.De tweede serie gaat over de krakersbeweging. De foto’s tonen de ruimte waaraan je kunt zien dat er mensen echt leven, zonder daadwerkelijk kennis te maken met deze mensen. Tegelijkertijd lijkt het een verlaten ruimte. Een ruimte die niet meer is wat het ooit geweest is. Namelijk een kantine waar voorheen dagelijks vele mensen zaten te eten. De foto’s zijn speciaal voor deze expositie gedrukt op een bepaald soort plastic. Dit zorgt ervoor dat de foto transparant blijft waardoor het licht er doorheen kan. Zo verandert de foto mee met het moment van de dag.

Beide series zijn in ruimtes gefotografeerd waar weinig licht beschikbaar was. Bij de eerste serie bewust, door het idee van Libeskind, ter nagedachtenis aan de Holocaust. In de tweede serie ontbreekt het licht niet zozeer door de architectuur maar door de tijd. De natuur houdt tegenwoordig het licht tegen. Op die manier geeft licht betekenis aan de ruimte. ‘Licht voor het donker’ is van 5 november t/m 5 december 2010 te zien in Theatercafé & restaurant Waterfront.

De expositie is voor geïnteresseerde gratis toegankelijk op de dagen dat Theatercafé & restaurant Waterfront open is.

 

meer informatie: www.schouwburgalmere.nl en www.annebel-art.nl

31-10-2010

VERDI’S MEESTERWERK

Het Zigeunerkoor, het nonnenkoor en de hartverscheurende aria’s: het zijn de ingrediënten die ‘Il Trovatore’ tot een van de populairste opera’s van Verdi maken. Al tijdens zijn leven werd het drama wereldwijd met groot succes opgevoerd. Bijna 150 jaar na zijn ontstaan is ‘Il Trovatore’ nog steeds een opera die mensen met gemak naar het theater lokt.
Het verhaal vertelt over de verbeten strijd tussen twee mannen, die zowel in de liefde als in de politiek elkaars concurrenten zijn. Een rivaliteit met fatale gevolgen. Tezamen met de topcast van internationale zangers en imposante aankleding en decors levert dat een indrukwekkende opera-avond op, die u niet snel vergeet.

DONDERDAG 4 NOVEMBER 2010 | GROTE ZAAL | 20.15 UUR |

meer...>>>

JACQUES BREL MEETS THE ROLLING STONES

Zingen vanuit de tenen, vertellen vanuit het hart, dat is Alex Roeka. En dat alles met die van hem bekende stem: rauw, doorleefd, dan weer verstild of uitgelaten, maar altijd onvergelijkbaar eigen. Zijn teksten zijn poëtisch, scherp en oprecht. Zijn muziek is afwisselend. Soms sober, fijnzinnig dan schurend om daarna weer over te gaan in virtuoze melodieën. Jacques Brel meets The Rolling Stones.

Alex Roeka liet dat al horen in zijn vorige theatershow ‘Beet van liefde’ en op de gelijknamige, met een Edison bekroonde cd. Nu is hij terug met een nieuw album ‘Zachtaardig vergooid’ en een nieuw theaterconcert. Met een nieuwe band betreedt hij het podium en brengt zijn geliefde thema’s weer fris en als nieuw.  

VRIJDAG 5 NOVEMBER 2010 | MIDDENZAAL | 20.30 UUR

meer...>>>

BIZARRE, BEVLOGEN VERHALENVERTELLER

Joep Onderdelinden staat dit seizoen weer op het toneel. Joep weet als geen ander het publiek mee te krijgen in zijn wereld vol muzikale vondsten, absurde bewegingsacts en poëtische overpeinzingen. Bij zijn vorige show ‘Worst’ was het huilen van het lachen en in de musical ‘Ja zuster, nee zuster’ schitterde hij als inbreker Gerrit en billenknijpende opa. In zijn nieuwe soloprogramma ‘Nat’ zult u wederom het niet droog houden. U stuitert weerloos op het puntje van de stoel, uw make-up loopt uit, uw kaken beginnen pijn te doen van het lachen en uw zuidwester hangt scheef op uw hoofd. Mis ‘Nat’niet, want droger kun je het niet krijgen!

ZATERDAG 6 NOVEMBER 2010 | MIDDENZAAL | 20.30 UUR

meer...>>>

09-09-2010

Volgende week gaat theaterseizoen 2010-2011 volop van start.

Dit weekend is de spectaculaire aftrap met het gratis openluchtevenement 'Night of the Voice' (met Danny de Munk, Karin Bloemen, Ernst Daniël Smid en Ali B. ) en de Cultuurnacht.

De Esplanade bruist van de activiteiten en optredens als start van het nieuwe culturele seizoen. Verder is er dit seizoen voor jong en oud genoeg te beleven in Schouwburg Almere.

04-09-2010
munch

Voor het eerst wordt in Nederland uitgebreid aandacht besteed aan Edvard Munch (1863-1944); een van de meest fascinerende kunstenaars uit de laat negentiende- en begin twintigste eeuw. De schilder van De Schreeuw!!

In de Kunsthal, Rotterdam. 18 september 2010 t/m 20 februari 2011

meer...>>>

04-09-2010
kunsthal

De Kunsthal Rotterdam besteedt ruim aandacht aan het internationaal realisme. Ruim honderdvijftig schilderijen, sculpturen, foto's en videowerken belichten de rijkdom en diversiteit van de realistische kunst van 1850 tot nu. Het indrukwekkende overzicht omvat werk van talrijke internationaal gerenommeerde kunstenaars als Jean-François Millet, Walker Evans, Edward Hopper, Richard Estes, Duane Hanson en Thomas Ruff.In de Kunsthal, Rotterdam. Van 25 september 2010 t/m 16 januari 2011

meer...>>>

Archief:

Agenda 2008 ... >>>
Agenda 2007 ... >>>
Agenda 2006 ... >>>

Agenda 2005 ... >>>